Mijn Teamfit

Maak jullie sportomgeving stap voor stap gezonder

Werkwijze

Hoe het werkt

JOGG-Teamfit helpt om jullie sportomgeving gezonder te maken. Onze JOGG-Teamfit coaches staan voor je klaar en geven kosteloos advies. Ze helpen jullie sportlocatie om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. Hierbij werken we samen met o.a. NOC*NSF, sportbonden en gemeenten.

Ga aan de slag met de thema’s

Maak het jezelf niet te moeilijk. Doe mee en start met één van de thema’s. Kan je niet kiezen? De JOGG-Teamfit coach gaat graag met jullie in gesprek en helpt je op weg om inzicht te krijgen waar jullie stappen kunnen zetten.
Lees meer

Daarnaast deelt de coach praktische tools met jullie, zoals de challenges. Zo zorgen we er samen voor dat jullie bezoekers een locatie hebben met gezonder eten en drinken, een rookvrij terrein en verantwoord alcoholgebruik. En dat de keuze voor gezond, de gemakkelijke wordt!

Voeding: Met tools en inspiratie maken we elke stap naar een gezonder voedingsaanbod in jullie kantine simpel én leuk. Hierbij gebruiken we de Richtlijn Eetomgeving van het Voedingscentrum. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde combideal of (gratis) drinkwater op de bar.

Rookvrij: Aan de slag met het (gedeeltelijk) rookvrij maken van de club? Start je langs de lijn of op het terras? Of misschien ben je al een heel eind op weg en gaat het om de laatste stappen naar helemaal rookvrij. De JOGG-Teamfit coach en de Rookvrije Generatie helpen je graag met informatie en tips.

Alcohol: Werken aan een verantwoord alcoholbeleid? Onze coaches voorzien je graag van inspiratie. Leg bijvoorbeeld vast dat op bepaalde tijden waarop veel jeugd aanwezig is, geen alcohol wordt geschonken. Bekijk ook de tips van NOC*NSF over verantwoord alcohol schenken.

Advies afgestemd op jullie locatie

Elke sportlocatie is natuurlijk anders, dat begrijpen we helemaal. JOGG-Teamfit heeft aandacht voor jullie specifieke locaties en situatie.
Lees meer

Zo heeft de ene locatie een volwaardige keuken met veel gezondere producten, maar nog geen alcoholvrij bier in de koeling. Terwijl de andere locatie al een rookvrij sportterrein heeft en daarnaast graag het voedingsaanbod wil aanpakken. Ongeacht jullie situatie of doelstellingen, JOGG-Teamfit is er om jullie te helpen. Wat telt is dat jullie enthousiast zijn om stappen te zetten naar een gezondere sportomgeving.

Diverse challenges

Aan de hand van de challenges ga je aan de slag. Beslis zelf welke en hoeveel challenges je aan wilt gaan. Met deze uitdagingen maak je simpel en in jullie eigen tempo stappen richting een gezondere sportomgeving.
Lees meer

Gaan jullie gezonder drinken aanbieden met de Dorstlesser Challenge? Werken aan rookvrije buitenruimtes met de Frisse Neus Challenge of gaat de voorkeur uit naar de Bewuste Borrel Challenge? Jullie bepalen zelf de focus.

Leuke beloningen

Elke stap naar een gezondere sportlocatie telt en wordt beloond: een voltooide challenge met een badge en een voltooide groep challenges zelfs met een topprestatiebadge.
Lees meer

Samen met het team en jullie bezoekers vieren we de behaalde successen met een feestelijke uitreiking op locatie. Enthousiasme werkt aanstekelijk!

Inspiratie

Het hoeft niet moeilijk of duur te zijn

Met onze tips en inspiratie hoeft het gezonder maken van je omgeving niet moeilijk of duur te zijn. Betrek gemotiveerde mensen, stel een goed plan op, maak gebruik van slimme verkooptechnieken en bespreek regelmatig met de JOGG-Teamfit coach hoe het gaat.

Jullie team

Samen met andere enthousiastelingen kun je jullie sportlocatie gezonder maken. Betrek mensen binnen je vereniging die gemotiveerd zijn om het kantineaanbod gezonder te maken, een rookvrije sportlocatie te realiseren en te werken aan verantwoord alcoholgebruik.
Lees meer

Betrek ook de leden van de barcommissie en stel een aanvoerder aan. Als een van de leden verantwoordelijk is voor de inkopen, weet je zeker dat het goed zit. De aanvoerder heeft als contactpersoon korte lijntjes met het bestuur. Dat maakt het makkelijk om veranderingen door te voeren. Hij of zij kan samen met de rest van het team – de hele vereniging – goed motiveren en enthousiasmeren.

Financiën

Gelukkig hoeft een gezond voedingsaanbod niet moeilijk of duur te zijn. Met onze tips behouden jullie de omzet, leren jullie voordelig in te kopen en wordt gezond eten en drinken zelfs winstgevend.
Lees meer

Vaak is de gezonde keuze wat duurder dan de ongezonde, maar als je een beetje creatief bent, is gezond best betaalbaar te houden. Door te spelen met de marges op jullie aanbod kom je er vanzelf achter wat het beste werkt. Of wat dacht je van een lekkere gezonde combideal? En vergeet niet dat uit onderzoek blijkt dat 77 % van de bezoekers het (heel) belangrijk dat er voor kinderen gezondere voedingskeuzes aanwezig zijn in de sportkantine.

Coaches

Altijd passende ondersteuning

Onze coaches zijn gepassioneerde experts, die jullie begeleiden in het nemen van alle stappen. Ze komen langs voor een eerste kennismaking, begeleiden jullie in het proces en geven jullie de handvaten om met gezond voedingsaanbod, rookvrij sportterrein of verantwoord alcoholbeleid aan de slag te gaan. 

Leer ze kennen
Nieuwsbrief Gezond nieuws in jouw inbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van JOGG-Teamfit Sport.

Inschrijven
Nieuws

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de ontwikkelingen bij JOGG-Teamfit in de sport? Hieronder lees je er meer over.