Stap voor stap naar een gezondere sportomgeving

Maar liefst 70% van de bezoekers van sportkantines vindt de aanwezigheid van gezondere keuzes belangrijk. Daarnaast is 60% van mening dat sportclubs meer moeten doen om gezondere opties aan te bieden*. De eerste stappen naar een gezonder aanbod hoeven gelukkig niet ingewikkeld te zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de tosti, het meest verkochte product in de sportkantine, eenvoudig gezonder te maken is door volkorenbrood te gebruiken in plaats van witbrood? Of dat je naast chips ook zoute popcorn aan kunt bieden als gezondere optie?

Aan de slag met het gezonder maken van jouw sportomgeving? NOC*NSF, JOGG en de sportbonden KNVB, KNHB, KNLTB, en KNKV hebben de afgelopen drie jaar samengewerkt binnen het SV Vers programma. Hierbij zijn tien sportverenigingen intensief begeleid door een JOGG-Teamfit coach bij het gezonder maken van hun omgeving. De inzichten en ervaringen die zijn opgedaan zetten we voor je op een rij in de tien tips van SV Vers en het receptenboek. Welke eerste stap ga jij zetten om jouw club gezonder te maken?

Aan de slag
Weet je niet zo goed waar te beginnen of kan je wel wat hulp gebruiken? Meld je vereniging direct aan bij JOGG-Teamfit en krijg hulp van een coach die je begeleidt in het proces en voorziet van kosteloos advies. Deze JOGG-Teamfit coach helpt je om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. Bij het realiseren van een gezondere sportomgeving werkt JOGG samen met onder andere NOC*NSF, sportbonden, gemeenten, het Voedingscentrum en de Rookvrije Generatie.

* Cijfers uit onderzoek van markteffect in 2021

Inschrijven nieuwsbrief

Geef aan voor welke omgevingen je de nieuwsbrief wilt ontvangen: