Maak jullie gemeente- of provinciehuis stap voor stap gezonder

Werkwijze

Hoe het werkt

Als JOGG-gemeente is het logisch dat je begint bij jezelf: maak het aanbod van voeding in jouw gemeente- of provinciehuis gezonder. Met een gezonde eetomgeving geef je op de eigen werkvloer het goede voorbeeld. Practice what you preach. In het bedrijfsrestaurant, de koffiecorner en tijdens bijeenkomsten. De JOGG-Teamfit coach kan, indien gewenst, helpen met de implementatie van de Richtlijn Gezondere Eetomgevingen van het Voedingscentrum.

Teken de ambitie

Met het ondertekenen van het ambitiedocument 'Gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen en provinciehuizen' geef je aan dat je de ambitie hebt om te voldoen aan het Overheidsniveau Gezonde Catering. Dit is gebaseerd op de Richtlijn Gezondere Eetomgevingen van het Voedingscentrum.
Lees meer

Ga aan de slag

Zorg voor focus. Ga je als eerste aan de slag in de bedrijfskantine, met de koffiecorner of wil je beginnen met het gezonder maken van bijeenkomsten? Creëer draagvlak binnen de organisatie en betrek de juiste collega's bij je plannen. Ook kun je met de cateraar in gesprek gaan over een gezonder aanbod.

Leer je JOGG-Teamfit coach kennen

Indien gewenst krijg je als ondertekenaar kosteloos een JOGG-Teamfit coach tot je beschikking die jullie helpt met het gezonder maken van het voedingsaanbod.
Coaches

Altijd passende ondersteuning

Onze coaches zijn gepassioneerde experts, die jullie begeleiden in het nemen van alle stappen. Ze komen langs voor een eerste kennismaking, begeleiden jullie in het proces en geven jullie de handvaten om met gezond voedingsaanbod aan de slag te gaan. De coach denkt mee en stemt het advies af op jullie locatie. 

Leer ze kennen
Ondertekenaars

Zij gingen je al voor

50 organisaties (provincies, gemeenten, verenigingen en cateraars) ondertekenden de ambitie.
Inspiratie

Het hoeft niet moeilijk of duur te zijn

Met onze tips en inspiratie hoeft het gezonder maken van je dagattractie niet moeilijk of duur te zijn. Betrek gemotiveerde mensen, stel een goed plan op en maak gebruik van slimme verkooptechnieken.

Een gezonder voedingsaanbod

Een gezonder voedingsaanbod creëer je door gezondere opties per productgroep aan te bieden en door slimme presentatie- en verkooptechnieken. Vergeet niet om je leverancier/cateraar erbij te betrekken. Niet alles hoeft gezond. We streven naar minimaal 60% gezond van het totale aanbod. Of het nu gaat om een uitgebreid bedrijfsrestaurant, de koffiecorner of alleen het voedingsaanbod tijdens bijeenkomsten en meetings.

Betrek je hele organisatie

Een gezonder voedingsaanbod realiseer je niet alleen, maar met je hele organisatie. Van beleidsmedewerker tot cateraar, wethouder en HR; je bereikt het meeste als iedereen betrokken is en meehelpt.
Doe mee We leren je graag kennen

Laat ons weten dat jullie aan de slag willen gaan en dan nemen we contact met je op voor een eerste adviesgesprek.

Meld je aan

Inschrijven nieuwsbrief

Geef aan voor welke omgevingen je de nieuwsbrief wilt ontvangen: