Kinderparadijs Malkenschoten ondertekenaar van ambitie Gezond Uit

Kinderparadijs Malkenschoten heeft zich aangesloten bij Gezond Uit. Carla Maessen, algemeen directeur van Accres, ondertekende namens Kinderparadijs Malkenschoten op 20 september de Ambitie van Gezond Uit. De speelboerderij, gevestigd in de JOGG-gemeente Apeldoorn, committeert zich hiermee toe te werken naar een steeds gezonder en duurzamer voedingsaanbod.

Twintig dagattracties aangesloten bij Gezond Uit
Linda Schonewille, programma manager sport en vrije tijd bij JOGG: “Wij zijn trots dat Kinderparadijs Malkenschoten zich heeft aangesloten bij Gezond Uit! Er zijn nu twintig partijen aangesloten bij Gezond Uit, met in totaal 57 vestigingen in heel Nederland. Het is mooi om te zien dat de belangstelling voor gezonde voeding tijdens een dagje uit blijft groeien.”

Gezondere menukaart geïntroduceerd
In de afgelopen maanden heeft Kinderparadijs Malkenschoten het voedingsaanbod kritisch onder de loep genomen en samen met JOGG en leverancier Hanos gezondere opties verkend. Als resultaat heeft Kinderparadijs Malkenschoten deze week haar nieuwe menukaart voorgesteld. Bezoekers van Kinderparadijs Malkenschoten kunnen nu makkelijker voor een gezondere lunch, tussendoortje of kindermenu kiezen. Zo zijn bijvoorbeeld bekers met vers fruit, bakjes met Tommies tomaatjes en bruine broodjes in het menu opgenomen. Daarnaast worden in het hele park de gezondere keuzes opvallend gecommuniceerd. Carla Maessen, algemeen directeur bij Accres, is verheugd over de stappen die bij Kinderparadijs Malkenschoten gezet worden: “Vanuit Accres staan we voor gezondheid, bewegen en preventie. Deze kernwaarden willen we op al onze locaties bewerkstelligen. We willen een gezond, lekker en leuk voedingsaanbod neerzetten dat onze bezoekers verleid voor de gezondere keuze te gaan. Kinderparadijs Malkenschoten is hier een mooi voorbeeld van.”

JOGG-brede samenwerking
Kinderparadijs Malkenschoten is onderdeel van Accres die in opdracht van de gemeente Apeldoorn op verschillende vrije-tijd-locaties gezonde voeding op de kaart zet. Naast Kinderparadijs Malkenschoten gaat JOGG ook bij andere Accres-locaties in Apeldoorn aan de slag om de leefomgeving van kinderen en hun ouders gezonder te maken, waaronder Openluchtbad Boschbad, Aquacentrum Malkander, Sporthal Mheenpark, Sporthal Matenpark, Wijkcentrum De Stolp, Wijkboerderij De Maten en Wijkboerderij Laag Buurlo. Samen maken we gezond gewoon. Met de JOGG-Teamfit werkwijze op deze locaties stimuleren we een gezonder aanbod van eten en drinken. JOGG-Teamfit ondersteunt, adviseert en biedt inspiratie, kennis en samenwerking.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef aan voor welke omgevingen je de nieuwsbrief wilt ontvangen: